fredag 28 maj 2010

Till Käringön

Nu är vi på Käringön..
Resan hit började lååångt in i småland, hon den där som skulle med o kallar sig Lamonina fick jag hämta på stationen i en stan nära min hemby.. Konstigt nog kom hon till rätt station o jag slapp leta i hele Götaland efter henne..
Bilresan till Viken gick bra, vi tog det lugnt för att spara på soppan. Men efter 17 mil i 24 km/h så sket vi det o ökade till 32 km/h.. Väl framme vid färgan så körde vi på den o hoppades att det var så man skulle göra !!
Första natten tog vi i hemmahamnen för o vänja kroppen vi sjön, ja den sjön är nåt med det otäckaste man kan ge sig på.. 1,5 m vågor i hamnen o då var det ändå bleke..
Nu blev det till slut morgon o vi startade naturligtvis i sydlig vind vilket innebär att man får backa ut skeppet, igen... Rundade Stångehuvud o fick enorma vågor som vi hur lätt som helst klarade av, vi hade ju tränat på natten..
Sen var det raksträcka ner till Islandsberg.. Ja, raksträcka kanske var o ta i, det gick så höga vågor så den verkliga sträckan blev ca: 4 gånger så lång bara för det gick upp o ner hela tiden..
I vågdalarna var vi så långt ner så GPS:en inte fick kontakt med saterliterna bara för det var så långt ner, o på vågtopparna fick vi huka oss för att inte slå huvet i dom.. Men eftersom vi är äkta landkrabbor från mörkaste skogen i Svedala så var ju inte detta något problem..
Väl framme vi slutmålet så stog hela ön o tog emot oss med öl o smörgåstårta, SSRS var oxå ute o välkomnade med brandspruta o sirener för att fira våran ankomst..
Imorgon ska vi på modevisning, får se om jag ska gå manekäng !!
Det blir ialla fall djur med skal på imorgonkväll, romsås blir det oxå för det har dom en god sådan här..
Nähe, nu e de snart dax att greja lite käk, ska bara till servivehuset först..

PS. Hörs en annan dag..

2 kommentarer:

  1. låter som gunnar och ssrs fick mer än va dom önskat... två dårar från garderoben he he he

    SvaraRadera
  2. Har du badat ännu?

    SvaraRadera