söndag 17 juli 2011

Harryveckan är slut.

Då var veckan på Harry slut för denna gången, men hoppas på V 31 oxå om jag får ledigt för min chef. Ringde till han o frågade om jag kan få en vecka till, herre jösses vilket vrål det blev.. NEEEEEEJ var svaret !!
Ska kolla igen om några dagar o se om det går bättre !!
Det har varit några trevliga turer med V/B HARRY.. Men den fränaste resan var i går.
Vi hade 10 timmar körning o var ute i 13,5 timme. Gick vid 0700 till Väjern för o hämta patienter som skulle till Käringön o sen samma resa tillbaka..
Trevliga gäster om bord i stort sett.. Men det finns ju grisar o svin oxå tyvärr !
Väljer här att hålla detta för mig själv, men bra var det inte !!
Händelserapport har gått vidare..
Att lämna Lysekil tidig på morgonen o sitta på aktern o bara se skärgården innan alla båtar kommit ut är helt otroligt fint..
Eftersom vi inte legat natten innan på ordinarie plats så hade vi ingen landström, så när det blev kaffedax så fick deiselråttan o däcksman mixtra igång gasolköket o greja kaffe i en bryggare utan ström. Men eftersom vi är riktiga snillen så gick det hur bra som helst..Vi hade ju fina thekakor med fint pålägg, gottigt.. Fast chifen åt pålägg med bröd !! Att sitta i mässen o ljuga lite är ju bra, man får veta lite om kranar och ventiler o sånt !! Ibland önskar man att den chifen låste dörren till maskinrummet från insidan.. Nä, han är faktiskt riktigt trevlig o rolig..
Ja det är alla som jobbar med Harry, ett riktigt gott gäng !!
Idag har det varit sanering av det egna skeppet eftersom kastrullhäxan från inlandet skulle dyka upp.. Hon bor ju långt från sjön, hur vet man när folk bor långt från sjön ?
Jo man tar en åra på axeln o går inåt landet, när dom börjar fråga vad det är, ja då vet man att man är långt från sjön..
Vi var ju tvugna o proviantera lite mat oxå.. Vi laddade vagnen/arna med stora bagar o några kassar, sen var det bara o köra med självskanningen för att komma ut lite smidigt från Ica.. Trodde vi.. FAAAN.. Kontroll, jävla skit..
Det var bara o häva upp alla grejer på bandet o muttra lite halvsurt..
Tanten i kassan tyckte visst inte heller det var så kul, det var ju inte lite grejer.
Det tog så pass lång tid att dom bytte personal i kassan en gång undertiden. hehe..
bara o få ombord all mat o få in det i skåp o stuvfack är ju ett företag i sig..
Nu blir det nog inget handlat förän vi kommer till Resö på tisdag !!
Ja tanken är att vi drar oss norrut imorgon, men när vi kommit utanför hamnen kan det även bli söderut. Man vet inte vad som händer förän det har hänt !!
Jaha, nu har kastrullhäxan redan somnat o snarkar värre än en valross !!
Återkommer om nån dag eller fyra, blir nog nästa gång vi har landström..
Tills dess, gör inget som jag inte skulle gjort !

//Lamon


2 kommentarer:

  1. Ska bara visa Orven att man kan lämna kommentar !

    SvaraRadera
  2. Ja nu ja när du har tagit bort spärren. Spärren som du sätter där under några dagar för att kunna hinna med att läsa det som du har skrivit en 36 gånger så inte bakslagen blir för kraftiga hahahaha.

    Blir det en tur med tanten utefter kusten nu?
    Ni får ha det trevlig samt att du kan ju skriva lite här vad du råkar ut för. Alltid händer det något så fort du har frigång har jag förstått. hehehe.

    SvaraRadera